Parkeerloket Rockanje
Nikkelstraat 24
3067 GR Rotterdam

Route

Vraag & Antwoord

Let op. Update corona maatregelen.

Ik wil graag de autoruit-sticker voor mijn parkeervergunning ophalen, kan dat?

Het is op dit moment niet mogelijk om uw autoruit-sticker op te halen, omdat het gemeentehuis tijdelijk gesloten is. Wij benadrukken dat de autoruit-sticker geen vervanging is van uw parkeervergunning. De vergunning wordt gecontroleerd aan de hand van een kentekencheck. Met de stickers wordt de doorstroming van het verkeer op drukke dagen verbeterd. Tot nader order zal de sticker, eenmalig, per post verstuurd worden door de gemeente. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Voorkomen verspreiding van het Corona-virus?

We vragen u om tenminste 1,5 m afstand te houden, zowel op de parkeerterreinen, als de duinovergangen, als in de Horeca (va 1 juni) als op de stranden. De gemeente Westvoorne zet op dagen, die daarom vanuit de bezetting om vragen, verkeersregelaars in die u naar een vrije plaats geleiden. Uitgangspunt daarbij is zoveel mogelijk om-en-om te parkeren zodat er voldoende ruimte is om de auto te verlaten. De ticketautomaten worden regelmaat gereinigd. We adviseren u om zoveel mogelijk contactloos te betalen via de ticketautomaat of via uw eigen telefoon via belparkeren.

Hoe kan ik een parkeervergunning aanvragen?

U kunt een parkeervergunning digitaal via het digitale parkeerloket aanvragen.

Dient het kenteken altijd overeen te stemmen met de auto waarvoor de parkeervergunning is afgegeven?

Ja, parkeervergunningen worden uitgegeven op adres en kenteken; hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. In alle andere gevallen moet u een parkeerkaartje kopen bij een ticketautomaat.

Is mijn parkeervergunning geldig in heel de gemeente Westvoorne?

Nee, uw parkeervergunning is alleen geldig in het gebied waarvoor de parkeervergunning is verleend.

Is mijn parkeervergunning ook geldig in de blauwe zone?

Nee, uw parkeervergunning is niet geldig in een blauwe zone. Als u in de blauwe zone parkeert dient u een parkeerschijf te gebruiken.

Is het mogelijk om mijn parkeervergunning tussentijds te beëindigen? Zo ja, hoe doe ik dat?

Wanneer u uw parkeervergunning wilt beëindigen, dan dient u een mail te sturen naar rockanje@digitaalparkeerloket.nl en de originele parkeervergunning te retourneren naar Parkeerbeheer Westvoorne, p/a InPublic, Boezembocht 19, 3034 KA Rotterdam.

Hoeveel restitutie ontvang ik als ik mijn vergunning beëindig?

U ontvangt geen restitutie.

Hoeveel vergunning-gebieden kent Rockanje?

Rockanje is onderverdeeld in 2 deelgebieden:

  1. 1e Slag
  2. 2e Slag

Wat moet ik doen als ik een andere kenteken heb?

U dient uw parkeervergunning in dat geval online via het digitaal parkeerloket of per e-mail tijdelijk te laten omzetten op het nieuwe kenteken.

Is het toegestaan om bij een tijdelijk andere auto (bv. leenauto) een briefje bij de parkeervergunning in die auto te leggen?

Nee, dat is niet toegestaan.