Parkeervergunningen

Parkeervergunning

De gemeente Voorne aan Zee biedt u de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te vragen. Een parkeervergunning geeft een parkeerrecht om op de 1e Slag en 2e Slag in Rockanje te parkeren zonder een kaartje bij de ticketautomaat te hoeven te kopen.

LET OP! Er zijn slechts 350 parkeervergunningen beschikbaar. Deze worden naar volgorde van aanvraag uitgegeven. Voor de aanvragen 351 en verder geldt een wachtlijst-regeling waarbij u bij hernieuwde beschikbaarheid bericht zult ontvangen. Direct na betaling is uw vergunning geldig.

De parkeervergunning wordt uitgegeven op adres. U kunt maximaal 1 vergunning (2 kentekens) per adres aanvragen. U ontvangt geen papieren parkeervergunning. Het (de) kenteken(s) worden digitaal gecontroleerd.

De parkeervergunning is geldig op de parkeerterreinen van de 1e en 2e Slag te Rockanje.

Vergunning aanvragen

Vergunningen kunt u aanvragen via onderstaande link.

 

 

Vergunning-tarieven 2024

De (parkeer)tarieven 2024 zijn vastgesteld.

Onderstaand treft u de kosten van de parkeervergunningen aan welke geldig zijn per 1 april 2024.

1e + 2e Slag
Tarief
Inwonerparkeervergunning [1] € 39,30
Bezoekersparkeervergunning [2] € 57,70

 

Uitgiftecriteria parkeervergunningen

[1] Inwonersparkeervergunning
Een aanvrager komt in aanmerking voor een Inwonersparkeervergunning als hij aan de volgende criteria voldoet:

 1. aanvrager is inwoner (ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie) indien woonachtig in Rockanje, Tinte en Oostvoorne en
 2. aanvrager is kentekenhouder of kan een verklaring overleggen waarin de leasemaatschappij of bedrijf als eigenaar van het motorvoertuig verklaart dat aanvrager vaste berijder is van het motorvoertuig waar een Inwonersparkeervergunning voor wordt aangevraagd.
 3. De Inwonersparkeervergunning is geldig gedurende reguleringstijden en wordt uitgegeven op kenteken, waarbij maximaal twee kentekens per parkeervergunning opgegeven kunnen worden.
 4. Uitgangspunt is dat er maximaal 1 Inwonersparkeervergunning per officieel woonadres uitgegeven wordt.

 

[2] Bezoekersparkeervergunning
Een aanvrager komt in aanmerking voor een Bezoekersparkeervergunning als hij aan de volgende criteria voldoet:

 1. aanvrager is geen inwoner van Rockanje, Tinte en Oostvoorne (niet ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie) en
 2. aanvrager is kentekenhouder of kan een verklaring overleggen waarin de leasemaatschappij of bedrijf als eigenaar van het motorvoertuig verklaart dat aanvrager vaste berijder is van het motorvoertuig waar een Bezoekersparkeervergunning voor wordt aangevraagd.
 3. De Bezoekersparkeervergunning is geldig gedurende reguleringstijden en wordt uitgegeven op kenteken, waarbij maximaal twee kentekens per parkeervergunning opgegeven kunnen worden.
 4. Uitgangspunt is dat er maximaal 1 Bezoekersparkeervergunning per officieel woonadres uitgegeven wordt.

De tarieven voor parkeervergunningen vindt u in de verordening Parkeerbelasting. Via deze link kunt u de verordening bekijken: Verordening Parkeerbelasting Westvoorne.

Betaling

U kunt uw vergunning direct online via iDEAL betalen (via Multisafepay). Na betaling ontvangt u een betalingsbewijs per mail. Uw vergunning is direct na betaling geldig.

Beëindiging parkeervergunning

Wanneer u uw parkeervergunning wilt beëindigen, dan kan u dat zelf regelen via het e-loket.

Tevens dient u (indien u in het bezit bent van een vignet) de originele vergunning te retourneren naar: Parkeerloket Voorne aan Zee, p/a InPublic, Nikkelstraat 24, 3067 GR Rotterdam.

Onrechtmatig gebruik

Bij het verstrekken van onjuiste of onvolledige gegevens of bij onrechtmatig gebruik van een parkeervergunning, kan de vergunning altijd ingetrokken worden.

Parkeervergunningen zijn waardepapier. (Foto)kopiëren, namaken of anderszins manipuleren  wordt beschouwd als valsheid in geschrifte (misdrijf art. 225 Wetboek van Strafrecht). Wij zullen in voorkomende gevallen uw vergunning intrekken en eventueel aangifte doen bij de politie.

Voorwaarden & Bepalingen

 • Aan de parkeervergunning kan geen recht op een parkeerplaats worden verleend.
 • Deze parkeervergunning geldt uitsluitend voor het parkeren van het motorvoertuig waarvan het (de) kenteken(s) bij het aanvragen zijn gemeld. Misbruik kan intrekking van de parkeervergunning tot gevolg hebben.
 • Wijzigingen van het kenteken dient u schriftelijk te melden. De nieuwe gewijzigde parkeervergunning wordt pas uitgegeven als de oude parkeervergunning retour is ontvangen.
 • De vergunninghouder dient zich stipt te houden aan de door de parkeerhandhaver te geven voorschriften en aanwijzingen.
 • Niet-naleving van de voorwaarden staat gelijk aan parkeren zonder parkeervergunning.