Parkeerloket Rockanje
Nikkelstraat 24
3067 GR Rotterdam

Route

Parkeervergunningen

Parkeervergunning

De gemeente Westvoorne biedt u de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te vragen. Een parkeervergunning geeft een parkeerrecht om op de 1e Slag en 2e Slag te parkeren zonder een kaartje bij de ticketautomaat te hoeven te kopen.

LET OP! Er zijn slechts 350 parkeervergunningen beschikbaar. Deze worden naar volgorde van aanvraag (en betaling) uitgegeven. Voor de aanvragen 351 en verder geldt een wachtlijst-regeling waarbij u bij hernieuwde beschikbaarheid bericht zult ontvangen. Wij streven ernaar om aanvragen binnen één werkdag te verwerken.

Voor het aanvragen van een parkeervergunning dient u alle gevraagde velden in te vullen. Alleen volledig ingevulde aanvragen worden in behandeling genomen. De parkeervergunning wordt uitgegeven op adres. U kunt maximaal 1 vergunning (2 kentekens) per adres aanvragen. LET OP. U ontvangt geen papieren parkeervergunning meer. Het (de) kenteken(s) worden digitaal gecontroleerd.

De parkeervergunning is geldig in de onderstaande twee deelgebieden:

– 1e  Slag

– 2e Slag

 

Vergunning aanvragen

Vergunningen kunt u aanvragen via onderstaande link. Ontheffingen kunt u aanvragen door een mail te sturen naar: rockanje@digitaalparkeerloket.nl.

Direct aanvragen parkeervergunning

Vergunning-tarieven 2022

De (parkeer)tarieven 2022 zijn vastgesteld.

Onderstaand treft u de kosten van de parkeervergunningen aan welke geldig zijn per 1 april 2021. De nieuwe tarieven zijn vastgelegd in de parkeerbelastingverordening 2021.

1e + 2e Slag
Tarief
Inwonerparkeervergunning [1] € 37,50
Bezoekersparkeervergunning [2] € 55,00

Uitgiftecriteria parkeervergunningen

[1] Inwonersparkeervergunning

Een aanvrager komt in aanmerking voor een Inwonersparkeervergunning als hij aan de volgende criteria voldoet:

 1. aanvrager is inwoner (ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie) van de gemeente Westvoorne en
 2. aanvrager is kentekenhouder of kan een verklaring overleggen waarin de leasemaatschappij of bedrijf als eigenaar van het motorvoertuig verklaart dat aanvrager vaste berijder is van het motorvoertuig waar een Inwonersparkeervergunning voor wordt aangevraagd.
 3. De Inwonersparkeervergunning is geldig gedurende reguleringstijden en wordt uitgegeven op kenteken, waarbij maximaal twee kentekens per parkeervergunning opgegeven kunnen worden.
 4. Uitgangspunt is dat er maximaal 1 Inwonersparkeervergunning per officieel woonadres uitgegeven wordt.

[2] Bezoekersparkeervergunning

Een aanvrager komt in aanmerking voor een Bezoekersparkeervergunning als hij aan de volgende criteria voldoet:

 1. aanvrager is geen inwoner van de gemeente Westvoorne (niet ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie) en
 2. aanvrager is kentekenhouder of kan een verklaring overleggen waarin de leasemaatschappij of bedrijf als eigenaar van het motorvoertuig verklaart dat aanvrager vaste berijder is van het motorvoertuig waar een Bezoekersparkeervergunning voor wordt aangevraagd.
 3. De Bezoekersparkeervergunning is geldig gedurende reguleringstijden en wordt uitgegeven op kenteken, waarbij maximaal twee kentekens per parkeervergunning opgegeven kunnen worden.
 4. Uitgangspunt is dat er maximaal 1 Bezoekersparkeervergunning per officieel woonadres uitgegeven wordt.

Betaling
U kunt de aanschaf van een parkeervergunning op de volgende manieren betalen:

 1. iDEAL
 2. Bancontact
 3. Sofort Banking
 4. Overboeking
 5. Belfius

Beëindiging parkeervergunning

Wanneer u uw parkeervergunning wilt beëindigen, dan dient dit gemeld te worden via deze website.

Tevens dient u (indien u in het bezit bent van een vignet) de originele vergunning te retourneren naar: Parkeerloket Westvoorne, p/a InPublic, Nikkelstraat 24, 3067 GR Rotterdam.

Onrechtmatig gebruik

Bij het verstrekken van onjuiste of onvolledige gegevens of bij onrechtmatig gebruik van een parkeervergunning, kan de vergunning altijd  ingetrokken worden.

Parkeervergunningen zijn waardepapier en voorzien van meerdere beveiligingen. (Foto)kopiëren, namaken of anderszins manipuleren  wordt beschouwd als valsheid in geschrifte (misdrijf art. 225 Wetboek van Strafrecht). Wij zullen in voorkomende gevallen uw vergunning intrekken en eventueel aangifte doen bij de politie.

Voorwaarden & Bepalingen

 • Aan de parkeervergunning kan geen recht op een parkeerplaats worden verleend.
 • Deze parkeervergunning geldt uitsluitend voor het parkeren van het motorvoertuig waarvan het (de) kenteken(s) bij het aanvragen zijn gemeld. Misbruik kan intrekking van de parkeervergunning tot gevolg hebben.
 • Wijzigingen van het kenteken dient u schriftelijk te melden. De nieuwe gewijzigde parkeervergunning wordt pas uitgegeven als de oude parkeervergunning retour is ontvangen.
 • De vergunninghouder dient zich stipt te houden aan de door de parkeerhandhaver te geven voorschriften en aanwijzigingen.
 • Niet-naleving van de voorwaarden staat gelijk aan parkeren zonder parkeervergunning.